Hopp til innhold
Sticos logo
Logg inn
Nettkurs

Skattefradrag ved investering i oppstartsselskap

Er du investor i oppstartsselskap? Dette kurset gir deg kunnskap om vilkårene for å få fradragsrett ved slike investeringer.

Nettkurs
meta-hours
2 timer

Dette lærer du

Som investor i et oppstartsselskap kan du få inntektsfradrag for innskuddet ditt på visse vilkår. Ordningen skal bidra til å redusere risikoen ved slike investeringer og kalles ofte skatteinsentivordningen eller Gründerfradraget. I kurset får du tildelt en case hvor du skal følge opp spørsmål fra en kunde som har startet et nytt selskap i 2018. Vi går igjennom alle vilkårene og ser ekstra nøye på noen utvalgte problemstillinger. Disse knytter seg til stiftelse av holdigstruktur, emisjoner med flere som tegner seg for aksjer og nærståendeproblematikk. I tillegg ser vi på hva som kan skje når selskapet går bra økonomisk og når det ikke går fullt så bra.

  • Første arbeidsdag
  • Stiftelse av selskap
  • Emisjon i oppstartsselskapet
  • Oppstartsselskapet er i økonomisk vekst
  • Uriktig aksjonærregisteroppgave
  • Oppstartselskapet får økonomiske problemer

Etterutdanning

Regnskapsfører

Skatte- og avgiftsrett 2 timer

Revisor

Skatte- og avgiftsrett 2 timer

Nettkurs

Nettkursene er interaktive kurs med en variasjon av tekst, video og spørsmål underveis. Dette gjør kurset engasjerende og gir deg god læringseffekt. Kurset kan gjennomføres på både PC, nettbrett og mobil. Kursbevis lagres automatisk i kursplattformen.

Kursholdere

Emma Nilsen Vonen
Øyvind Harila

Lurer du på noe? Kontakt oss.

Pris:
2 390 kr
ekskl. mva.
Kurs­abonnement:
Inkludert
Med kursabonnement kan du ta så mange kurs du vil til fast lav pris pr. måned.
Allerede abonnement? Logg inn

Trenger du flere kurs?

Med et kursabonnement har du fri tilgang til hele kurskatalogen og kan enkelt holde oversikt over alle etterutdanningstimene dine. Et prisgunstig alternativ for deg som har høye krav til kompetanseutvikling og etterutdanning