Hopp til innhold
Sticos logo
Logg inn

Unngå tvangsmulkt ved levering av skattemeldingen

- rådgiver i Sticos

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen er mer enn ett år gammel og innholdet kan være utdatert.

I 2020 ble bruken av tvangsmulkt midlertidig stoppet ved for sen levering av skattemeldingen for 2019. Skatteetaten har ikke videreført denne praksisen i år, og har varslet at de nå vil ilegge tvangsmulkt om man leverer skattemeldingen for 2020 for sent.

Purring fra Skatteetaten

Fristen for levering av skattemeldingen for næringsdrivende er 31. mai. I begynnelsen av juni sender skatteetaten ut purring til leveringspliktige som ikke har levert skattemelding. Er man for sent ute, må skattemeldingen altså leveres en av de første dagene i juni for å unngå purring.

LES OGSÅ: Skattemeldingen 2020

Ny leveringsfrist

I purringen vil man få en ny frist for å levere skattemeldingen. Da får skattyter en ny frist til å ordne opp dersom han vil unngå tvangsmulkt. I praksis betyr det at tvangsmulkt først ilegges fra ca. 20. juni.

Levering etter ny frist som angis i purringen, vil medføre tvangsmulkt med kr 599,50 pr. dag. Maksimalt tvangsgebyr er 50 rettsgebyr, noe som utgjør kr 59 950.

LES OGSÅ: Skatteetatens retningslinje for bruk av tvangsmulkt og overtredelsesgebyr

Søk om utsettelse

Næringsdrivende som har søkt – og fått innvilget utsettelse - vil ikke få varsel før de eventuelt bryter den utsatte fristen. For 2021 kan man få utsettelse til 20. august. For disse vil eventuell tvangsmulkt først løpe fra utløpet av den nye fristen man mottar i purrebrevet.

LES OGSÅ: Regelendringer fra 1. januar 2021

Du finner mer informasjon om tvangsmulkt i Sticos Oppslag. Er du ikke abonnent kan du prøve gratis i 7 dager ved å registrere deg her

Hold deg oppdatert på relevant fagstoff

Våre nyhetsbrev inneholder aktueltsaker, produktinformasjon, invitasjoner til relevante kurs, seminarer og frokostmøter, samt gode råd og tips.