• Hold deg oppdatert med

  • STICOS FAGSTOFF

  • Regnskap og Økonomi -
  • HR og HMS -
  • Lønn og Personal
Ny diettsats på yrkesreiser med overnatting

Ny diettsats på yrkesreiser med overnatting

Sticos har fått opplyst fra Skattedirektoratet at det det vil bli opprettet en egen sats for ansatte på tjenestereise/yrkesreise med overnatting på hybel/brakke/privat med kokemuligheter.

Terje Brovold, rådgiver i Sticos

Når det gjelder fradragsretten og arbeidsgivers adgang til skattefritt å dekke kost der arbeidstaker overnatter på et sted som har kokemuligheter, må det altså sondres mellom pendleropphold og yrkesopphold.

Pendleropphold: Har pendlerboligen kokemuligheter, har skattyter ikke adgang til å kreve fradrag for merkostnader til kost. Og arbeidsgiver kan ikke dekke slike kostnader skattefritt, verken gjennom kostgodtgjørelse eller refusjon (etter bilag).

Yrkesopphold: Begrensningen knyttet til kokemuligheter gjelder ikke på slike der ansatte er på yrkesreise/tjenestereise. Ansatte på yrkesreise/tjenestereise som f.eks. bor privat, vil således kunne få fradrag/trekkfri godtgjørelse etter en særskilt sats, på lik linje med tidligere. Satsen for trekkfri kostgodtgjørelse ved overnatting i hybel/brakke/privat med kokemuligheter på yrkesopphold, vil følge satsen for fordel fri kost alle måltider, som for 2018 ligger på 88 kroner.

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

TEMA