Sticos Fagstoff

Nyheter og aktuelle fagsaker innen regnskap, økonomi, personal og personvern

Skal drøfte endring av passasjertillegget

Skal drøfte endring av passasjertillegget

Lar du kolleger sitte på i bilen din til jobb får du nå mindre i godtgjørelse enn tidligere. Nå varsler departementet at de skal drøfte endringen. 

Heidi Kultorp, kommunikasjonsrådgiver i Sticos

Da statens reiseregulativ for 2018 kom i juni var teksten som omhandler passasjertillegget endret. 

- Passasjertillegget har vært på 1 krone per passasjer per kilometer. Det betyr at ansatte har fått mer i godtgjørelse for å ta med seg flere passasjerer i bilen. Da det nye reiseregulativet kom sto det at det kun skal gis 1 kroner per kilometer. Dermed er det uklart om dette gjelder uavhengig av antall passasjerer eller om du får mer dersom du har med flere, forklarer rådgiver Marianne Lund i Sticos.

LES OGSÅ: Syk i ferien - dette har du krav på

Ingen krevde endring

Det har skapt forvirring hos flere arbeidsgivere, ettersom ingen av partene i forhandlingen om statens reiseregulativ har krevd denne endringen. 

Nå varsler Kommunal- og moderniseringsdepartementet at avtaleteksten skal drøftes på nytt.

- I avgjørelsen fra den særskilte nemda er det gjort en endring i avtaleteksten når det gjelder passasjertillegget. Nemda har imidlertid ikke kommentert dette nærmere i sin avgjørelse. Derfor vil dette bli drøftet mellom de sentrale partene på første møte etter ferien, opplyser statssekretær Paul Chaffey i Kommunal- og moderniseringsdepartementet til Sticos. 

Statens reiseregulativ gjelder for alle offentlige ansatte og svært mange arbeidstakere i privat sektor. 

LES OGSÅ: Her finner du statens lønnstrinn for 2018

Brudd i forhandlingene

Statens reiseregulativ for 2018 ble gyldig fra 22. juni, etter at det ble brudd i forhandlingene mellom Kommunal- og moderniseringsdeaprtementet og LO stat, Unio, YS stat og Akademikerne i januar. Til slutt avgjorde en tvistenemd i slutten av juni hvordan reisereglene skulle være. Det var i den forbindelse at endringen av passasjertillegget kom. 

- Vi får mange henvendelser fra arbeidsgivere som lurer på hvilket passasjertillegg de skal forholde seg til. Vi anbefaler dem å gjøre som tidligere og gi godtgjørelse per passasjer frem til dette er endelig avklart, ettersom dette har skapt forvirring, sier Lund i Sticos. 

Sticos Oppslag Kommune er et uunnværlig verktøy for deg som jobber med regnskap, lønn, merverdiavgift, skatt eller personal. Du finner svar på dine problemstillinger, og har i tillegg gratis tilgang til vår fagsupport, hvor du får hjelp av landets beste eksperter innenfor fagområdene. Prøv gratis her.

Print

Navn:
E-post:
Emne:
Din melding:
x