HR, HMS og personal

Sticos gir deg trygghet og smarte løsninger


Sticos er ledende på faglige oppslagsverk og holder deg som jobber med personal, HR, ledelse og HMS oppdatert på lover og regelverk. Med praktiske verktøy, kurs og rådgivning og stadig nye løsninger hjelper vi deg å oppfylle lovpålagte krav og sikre gode rutiner. Med ny teknologi og solid fagkunnskap leverer vi innovative og tidsbesparende løsninger. For både ledere og ansatte.

VERKTØY

Våre verktøy gjør arbeidshverdagen enklere for deg som jobber med HR, personal, ledelse og HMS. Vi holder alle i virksomheten oppdatert på regelverket og sikrer gode rutiner. Og du har vel hørt om @else? Norges første personalsjef med kunstig intelligens?

SE VÅRE VERKTØY

FAGSUPPORT

I Sticos jobber et av landets beste ekspertteam innen arbeidsrett, HR og HMS, og vi hjelper deg hvis du står fast. Hvert år svarer vi på 25 000 henvendelser, hvor våre eksperter er en faglig sparringspartner.

KURS

Dine medarbeidere har store forventninger til deg som har personalansvar. De har gjerne mange spørsmål og fortjener at du er faglig oppdatert. Med Sticos Kurs får du oversikt over regelverket. Vi tilbyr klasseromskurs, nettkurs og internkurs.

KURS FOR DEG
Når julestjerner og klementiner skaper hodebry på arbeidsplassen

Når julestjerner og klementiner skaper hodebry på arbeidsplassen

Allergiene blusser opp hos mange i jula. Må du ta hensyn til ansatte med allergier?

Kristin Grindstad, rådgiver i Sticos

Juleforberedelsene starter tidligere og tidligere for hvert år, og desto lengre blir perioden for de som sliter med allergier knyttet til planter, trær og julefrukt.  

Sticos får fra tid til annen spørsmål om hvordan arbeidsgiver plikter å forholde seg til disse utfordringene. Kan allergiske ansatte kreve at det ikke finnes julestjerner, juletrær og klementiner i kontorlokalene?

TRENGER DU PÅFYLL? Se våre oppdaterte nettkurs

Dette sier regelverket

Arbeidsgiver har etter Arbeidsmiljølovens § 2-2 en plikt til å sikre et fullt forsvarlig arbeidsmiljø for sine ansatte. Hvis en av de ansatte har vesentlige plager med at det spises klementiner i kontorlandskapet kan og skal arbeidsgiver forby dette. Det er uansett viktig å snakke med den som er allergisk slik at en får kartlagt hvor stort problemet er, og på hvilken måte allergien påvirker arbeidshverdagen. Det er mange grader av allergi, og det kan jo hende at det med små grep kan løses slik at både adventskosen og den allergiske medarbeideren får ei trivelig førjulstid på jobben. Kanskje er det mulig å finne løsninger som for eksempel at det spises klementiner kun en gang i løpet av dagen og innenfor en avgrenset del av lokalet?

Når det gjelder juleplanter og juletrær, vil nok løsningen være å kjøpe planter som ikke er allergifremkallende og juletrær i plast.  

De aller fleste har forståelse for at en på noen områder må ty til restriksjoner for at alle på arbeidsplassen skal ha et godt og forsvarlig arbeidsmiljø. Da gjelder det å finne andre måter å skape trivsel og kos på i førjulstiden.

Sticos Personal er alltid oppdatert. Alle lover og regler, samt virksomhetens interne bestemmelser er samlet på ett sted. Prøv gratis her!

Print

Navn:
E-post:
Emne:
Din melding:
x