HR, PERSONAL OG LEDELSE

Vi tilbyr innovative verktøy, tidsbesparende kurs
og komplett rådgivning

Sticos utvikler brukervennlige personalverktøy og er ledende på faglige oppslagsverk som holder deg oppdatert på lover og regelverk innen personal, HR og lønn. Med innovativ fagteknologi, kurs og rådgivning hjelper vi deg å oppfylle lovpålagte krav og sikre gode rutiner.

Digitale løsninger for ledere og ansatte

HR- og HMS-SYSTEM

Våre verktøy gjør arbeidshverdagen enklere for deg som jobber med HR, personal, ledelse og HMS. Vi holder alle i virksomheten oppdatert på regelverket og sikrer gode rutiner.

VÅRE VERKTØY

MODULBASERT HRM-SYSTEM


Det modulbaserte HRM-systemet Sticos Personal kan tilpasses til ditt behov.


TILBAKE
Fri faghjelp

FAGSUPPORT

Trenger du hjelp hvis du står fast eller lurer på noe? Spør våre fageksperter! Hvert år svarer vi på 25 000 henvendelser med faglige spørsmål. Hos Sticos er fagsupport inkludert for våre kunder.

INTERAKTIVE KURS


Vi har et stort og kompetent fagmiljø som skaper engasjerende og tidsbesparende nettkurs for deg som jobber med regnskap, lønn og økonomi.


TILBAKE
Kurs for regnskapsførere.

KURS OG KOMPETANSE

Våre kurs holder deg faglig oppdatert og er praktisk vinklet. Du kan ta kurs hvor du vil, til en pris du kan like. Vi tilbyr nettkurs og internkurs over hele landet.

KURS FOR DEG

INTERAKTIVE KURS


Vi skaper engasjerende og tidsbesparende nettkurs for deg som jobber med regnskap, lønn og økonomi.


TILBAKE

Nyheter og aktuelt fagstoff

Som nyhetsbrevmottaker holder vi deg oppdatert med nyheter, tips og aktuelle saker innen ditt fagfelt. Du velger selv hvilke tema du ønsker å bli oppdatert om.

MELD PÅ NYHETSBREV
Når julestjerner og klementiner skaper hodebry på arbeidsplassen

Når julestjerner og klementiner skaper hodebry på arbeidsplassen

Allergiene blusser opp hos mange i jula. Må du ta hensyn til ansatte med allergier?

Kristin Grindstad, rådgiver i Sticos

Juleforberedelsene starter tidligere og tidligere for hvert år, og desto lengre blir perioden for de som sliter med allergier knyttet til planter, trær og julefrukt.  

Sticos får fra tid til annen spørsmål om hvordan arbeidsgiver plikter å forholde seg til disse utfordringene. Kan allergiske ansatte kreve at det ikke finnes julestjerner, juletrær og klementiner i kontorlokalene?

TRENGER DU PÅFYLL? Se våre oppdaterte nettkurs

Dette sier regelverket

Arbeidsgiver har etter Arbeidsmiljølovens § 2-2 en plikt til å sikre et fullt forsvarlig arbeidsmiljø for sine ansatte. Hvis en av de ansatte har vesentlige plager med at det spises klementiner i kontorlandskapet kan og skal arbeidsgiver forby dette. Det er uansett viktig å snakke med den som er allergisk slik at en får kartlagt hvor stort problemet er, og på hvilken måte allergien påvirker arbeidshverdagen. Det er mange grader av allergi, og det kan jo hende at det med små grep kan løses slik at både adventskosen og den allergiske medarbeideren får ei trivelig førjulstid på jobben. Kanskje er det mulig å finne løsninger som for eksempel at det spises klementiner kun en gang i løpet av dagen og innenfor en avgrenset del av lokalet?

Når det gjelder juleplanter og juletrær, vil nok løsningen være å kjøpe planter som ikke er allergifremkallende og juletrær i plast.  

De aller fleste har forståelse for at en på noen områder må ty til restriksjoner for at alle på arbeidsplassen skal ha et godt og forsvarlig arbeidsmiljø. Da gjelder det å finne andre måter å skape trivsel og kos på i førjulstiden.

Sticos Personal er alltid oppdatert. Alle lover og regler, samt virksomhetens interne bestemmelser er samlet på ett sted. Prøv gratis her!

Print

Navn:
E-post:
Emne:
Din melding:
x