Hopp til innhold
Sticos logo
Logg inn
Nettkurs

Merverdiavgift ved viderefakturering

Hvordan skal merverdiavgiften behandles når det kommer til viderefakturering? Dette kurset gir deg kunnskapen du trenger.

Nettkurs
meta-hours
1.5 timer

Dette lærer du

Kurset gir deg tips og råd for å håndtere merverdiavgiften korrekt ved viderefakturering. Vi gir deg en oversikt over merverdiavgiftsbehandlingen ved tre vanlige situasjoner hvor det er aktuelt med viderefakturering, nemlig ved omsetning, kostnadsdeling eller i forbindelse med utlegg. Først gjennomgås viderefakturering i forbindelse med omsetning, herunder også viderefakturering av selgers omkostninger. Vi ser videre på erstatningstilfeller og feilfaktureringer, samt fordeling av lønnskostnader. Deretter behandles viderefakturering ved kostnadsdeling, både ved anskaffelser i sameie og ved felles driftsutgifter. De avvikende dokumentasjonskrav for å sikre den enkelte deltakers fradragsrett for inngående merverdiavgift blir selvsagt berørt. Videre drøftes viderefakturering av utlegg, før vi avslutningsvis oppsummerer ved å se på viderefakturering i konsern, både levering innad i konsern, kostnadsdeling i form av fellesanskaffelser i konsern, og kort om fellesregistrering og virkning av fellesregistrering.

  • Omsetning
  • Kostnadsdeling
  • Utlegg
  • Viderefakturering i konsern

Etterutdanning

Regnskapsfører

Skatte- og avgiftsrett 1.5 timer

Revisor

Skatte- og avgiftsrett 1.5 timer

Nettkurs

Nettkursene er interaktive kurs med en variasjon av tekst, video og spørsmål underveis. Dette gjør kurset engasjerende og gir deg god læringseffekt. Kurset kan gjennomføres på både PC, nettbrett og mobil. Kursbevis lagres automatisk i kursplattformen.

Kursholder

Beate Rognes

Lurer du på noe? Kontakt oss.

Pris:
2 190 kr
ekskl. mva.
Kurs­abonnement:
Inkludert
Med kursabonnement kan du ta så mange kurs du vil til fast lav pris pr. måned.
Allerede abonnement? Logg inn

Trenger du flere kurs?

Med et kursabonnement har du fri tilgang til hele kurskatalogen og kan enkelt holde oversikt over alle etterutdanningstimene dine. Et prisgunstig alternativ for deg som har høye krav til kompetanseutvikling og etterutdanning