Hopp til innhold
Sticos logo
Logg inn
Nettkurs

Risikoelementer i regnskapet

Lær hvordan og hvorfor du bør stille spørsmål til regnskapsposter der risiko for feil kan være stor.

Nettkurs
meta-hours
4 timer

Dette lærer du

Har du fokus på risiko og vesentlighet når du utarbeider eller analyserer et regnskap? I dette kurset gjennomgår vi regnskapsposter der risiko for feil kan være stor. Hvilke spørsmål må stilles for å sikre at regnskapet ikke inneholder vesentlige feil og hvordan dokumentere på en god måte? Kurset fokuserer på balanseposter som varelager, aksjeinvesteringer, driftsmidler, andre fordringer. I tillegg ser vi på skjønnsmessige poster med utfordringer knyttet til bruk av estimat, som tilvirkningskontrakter, immaterielle eiendeler og usikre forpliktelser. For hver post vil vi gå gjennom regnskapsprinsipper og hvilke risikoer som er knyttet til den. I tillegg ser vi på hva som må gjøres for å redusere risiko for feil og hvordan dokumentere på en god måte for å øke kvaliteten på regnskapsrapporteringen.

  • Hvordan forstå virksomheten
  • Muligheter for regnskapsmanipulering
  • Grunnleggende regnskapsprinsipper
  • Utvalgte regnskapsposter, forstå regnskapsprinsippene og risikoen
  • Kvalitetssikring av regnskapet
  • Case

Etterutdanning

Regnskapsfører

Finansregnskap 4 timer

Revisor

Finansregnskap 4 timer

Nettkurs

Nettkursene er interaktive kurs med en variasjon av tekst, video og spørsmål underveis. Dette gjør kurset engasjerende og gir deg god læringseffekt. Kurset kan gjennomføres på både PC, nettbrett og mobil. Kursbevis lagres automatisk i kursplattformen.

Kursholder

Elin Petersen

Lurer du på noe? Kontakt oss.

Pris:
2 990 kr
ekskl. mva.
Kurs­abonnement:
Inkludert
Med kursabonnement kan du ta så mange kurs du vil til fast lav pris pr. måned.
Allerede abonnement? Logg inn

Trenger du flere kurs?

Med et kursabonnement har du fri tilgang til hele kurskatalogen og kan enkelt holde oversikt over alle etterutdanningstimene dine. Et prisgunstig alternativ for deg som har høye krav til kompetanseutvikling og etterutdanning