Hopp til innhold
Sticos logo
Logg inn
Nettkurs

Påkostning vs. vedlikehold

Vet du når en kostnad kan fradragsføres direkte eller må aktiveres? I dette kurset går vi i dybden og ser på forskjellene.

Nettkurs
meta-hours
1.5 timer

Dette lærer du

Det kan være vanskelig å vurdere om en kostnad relatert til et balanseført driftsmiddel er vedlikehold/reparasjoner eller påkostninger. Regnskapsmessig skal en anskaffelse relatert til et balanseført driftsmiddel balanseføres dersom den øker anleggets fremtidige inntjeningsevne i forhold til tidligere forventninger. Skattemessig vurderes den som en påkostning dersom den bidrar til at driftsmiddelet kommer i bedre stand eller til en annen stand enn det den tidligere har vært. Fordi det ofte kan være vanskelig å skille mellom vedlikehold/reparasjoner eller påkostning ut fra den regnskapsmessige definisjonen er det i praksis mange som også her bruker den skattemessige vurderingen. I dette kurset ser vi nærmere på hvilke vurderingskriterier som må hensyntas for å definere om en kostnad skal balanseføres eller aktiveres.

  • Påkostning vs. vedlikehold
  • Anskaffelseskost
  • Dekomponering
  • Aktivering vs. kostnadsføring
  • Påkostning leid driftsmiddel

Etterutdanning

Regnskapsfører

Finansregnskap 0.5 timer

Skatte- og avgiftsrett 1 time

Revisor

Finansregnskap 0.5 timer

Skatte- og avgiftsrett 1 time

Nettkurs

Nettkursene er interaktive kurs med en variasjon av tekst, video og spørsmål underveis. Dette gjør kurset engasjerende og gir deg god læringseffekt. Kurset kan gjennomføres på både PC, nettbrett og mobil. Kursbevis lagres automatisk i kursplattformen.

Kursholder

Randi Østerås Marken

Lurer du på noe? Kontakt oss.

Pris:
2 190 kr
ekskl. mva.
Kurs­abonnement:
Inkludert
Med kursabonnement kan du ta så mange kurs du vil til fast lav pris pr. måned.
Allerede abonnement? Logg inn

Trenger du flere kurs?

Med et kursabonnement har du fri tilgang til hele kurskatalogen og kan enkelt holde oversikt over alle etterutdanningstimene dine. Et prisgunstig alternativ for deg som har høye krav til kompetanseutvikling og etterutdanning