Hopp til innhold
Sticos logo
Logg inn
Nettkurs

Introduksjon til den internasjonale skatteretten

Dette kurset gir deg den grunnleggende kunnskapen og innsikten du trenger for en bedre forståelse av internasjonal skatterett.

Nettkurs
meta-hours
1 timer

Dette lærer du

For å lære seg internasjonal skatterett er det avgjørende å forstå de grunnleggende byggesteinene som regelverket er fundert på. Byggesteinene vi fokuserer på i kurset, er hensynet til å sikre de ulike landenes skatteproveny på den ene siden, og hensynet til rettferdig beskatning av skattyter på den andre siden. Med et utgangspunkt i de to hensynene, vil det bli fokus på: - Dynamikken i hva landene selv bestemmer internt og hva landene har avtalt med andre land - Skillet mellom skatteplikt basert på skattyters plassering og inntektens/formuens plassering - Ulike former for korrigering av skattyters skattebelastning Kurset er egnet som et forkurs til kursene Internasjonal skatterett for personlige skattytere og Internasjonal skatt for virksomheter. Kurset kan også tas som et selvstendig kurs, for å få et innblikk i begreper som ofte brukes på dette rettsområdet. Er du ute etter å kunne bruke regelverket i praksis, anbefaler vi at du går direkte videre til de to kursene som nevnt over, etter at du har gjennomført dette kurset.

  • Internrett, skatteavtaler og andre internasjonale rettskilder
  • Globalskatteplikt vs. Kildeskatteplikt
  • Dobbeltbeskatning

Etterutdanning

Regnskapsfører

Skatte- og avgiftsrett 1 time

Revisor

Skatte- og avgiftsrett 1 time

Nettkurs

Nettkursene er interaktive kurs med en variasjon av tekst, video og spørsmål underveis. Dette gjør kurset engasjerende og gir deg god læringseffekt. Kurset kan gjennomføres på både PC, nettbrett og mobil. Kursbevis lagres automatisk i kursplattformen.

Kursholder

Emma Nilsen Vonen

Lurer du på noe? Kontakt oss.

Pris:
1 990 kr
ekskl. mva.
Kurs­abonnement:
Inkludert
Med kursabonnement kan du ta så mange kurs du vil til fast lav pris pr. måned.
Allerede abonnement? Logg inn

Trenger du flere kurs?

Med et kursabonnement har du fri tilgang til hele kurskatalogen og kan enkelt holde oversikt over alle etterutdanningstimene dine. Et prisgunstig alternativ for deg som har høye krav til kompetanseutvikling og etterutdanning