Hopp til innhold
Sticos logo
Logg inn
Nettkurs

Internasjonal skatt for virksomheter

Med dette kurset får du grunnleggende innsikt i de viktigste reglene knyttet til internasjonal skatterett og selskapsbeskatning.

Nettkurs
meta-hours
1.5 timer

Dette lærer du

Dette kurset viser et overblikk over de viktigste reglene knyttet til selskapsbeskatning som man må være obs på i internasjonal skatterett. Kurset er delt opp mellom globalskatteplikt og kildeskatteplikt. Vi ser på hvordan man avgjør om et selskap har globalskatteplikt til et land, hvordan man unngår å få slik skatteplikt til to land, og ser på et eksempel på en inntekt fra utlandet. Vi ser deretter på hva kildeskatteplikt er, og hva som er reglene for kildeskatt på virksomhetsinntekter og kapitalinntekter for et selskap. Avslutningsvis ser vi på utflyttingsskatter, som oppstår når man endrer land man har global- og kildeskatt til. Vi anbefaler å gjennomføre kurset Introduksjon til den internasjonale skatteretten før man tar dette kurset.

  • Alminnelig skatteplikt - Hjemmel
  • Alminnelig skatteplikt - Til to land samtidig
  • Alminnelig skatteplikt - Overskudd fra utlandet.
  • Begrenset skatteplikt - Generelt
  • Begrenset skatteplikt - Virksomhetsinntekt
  • Begrenset skatteplikt - Kapitalinntekter
  • Endringer i alminnelig og begrenset skatteplikt

Etterutdanning

Regnskapsfører

Skatte- og avgiftsrett 1.5 timer

Revisor

Skatte- og avgiftsrett 1.5 timer

Nettkurs

Nettkursene er interaktive kurs med en variasjon av tekst, video og spørsmål underveis. Dette gjør kurset engasjerende og gir deg god læringseffekt. Kurset kan gjennomføres på både PC, nettbrett og mobil. Kursbevis lagres automatisk i kursplattformen.

Kursholder

Emma Nilsen Vonen

Lurer du på noe? Kontakt oss.

Pris:
2 190 kr
ekskl. mva.
Kurs­abonnement:
Inkludert
Med kursabonnement kan du ta så mange kurs du vil til fast lav pris pr. måned.
Allerede abonnement? Logg inn

Trenger du flere kurs?

Med et kursabonnement har du fri tilgang til hele kurskatalogen og kan enkelt holde oversikt over alle etterutdanningstimene dine. Et prisgunstig alternativ for deg som har høye krav til kompetanseutvikling og etterutdanning