Hopp til innhold
Nettkurs

Skattefrie institusjoner

Lær om skattefri institusjoner ifølge skatteloven § 2-32, inntektskilder, rapporteringsplikt og praktisk analyse gjennom en praktisk case.

Nettkurs
meta-hours
1 timer

Dette lærer du

Hvem kan være en skattefri institusjon? Og hva innebærer det å være en skattefri institusjon? Kurset vil gi deg innsikt i de vilkårene som må ligge til grunn for at en institusjon omfattes av reglene om skattefrihet i skatteloven § 2-32. I tillegg vil du få god oversikt over hvilke inntekter som er skattefri, og hvilke som fortsatt vil være skattepliktig. Du vil også få detaljkunnskap om hvilken opplysnings- og rapporteringsplikt som følger med en skattefri institusjon. Kurset har en praktisk tilnærming hvor du vil bli kjent med den fiktive foreningen Skatteland Idrettslag. De utøver stor aktivitet og har mange ulike inntektskilder. Underveis i kurset foretar vi en grundig vurdering av om dette idrettslaget er en skattefri institusjon, og om de eventuelt har inntekter som likevel medfører skatteplikt.

  • Case
  • Overblikk på regelverket
  • De skattefrie institusjonene
  • Skatteplikt for økonomisk virksomhet
  • Opplysningsplikt og rapportering

Etterutdanning

Regnskapsfører

Skatte- og avgiftsrett 1 time

Revisor

Skatte- og avgiftsrett 1 time

Nettkurs

Nettkursene er interaktive kurs med en variasjon av tekst, video og spørsmål underveis. Dette gjør kurset engasjerende og gir deg god læringseffekt. Kurset kan gjennomføres på både PC, nettbrett og mobil. Kursbevis lagres automatisk i kursplattformen.

Kursholder

Emma Nilsen Vonen

Lurer du på noe? Kontakt oss.

Pris:
1 990 kr
ekskl. mva.
Kurs­abonnement:
Inkludert
Med kursabonnement kan du ta så mange kurs du vil til fast lav pris pr. måned.
Allerede abonnement? Logg inn

Trenger du flere kurs?

Med et kursabonnement har du fri tilgang til hele kurskatalogen og kan enkelt holde oversikt over alle etterutdanningstimene dine. Et prisgunstig alternativ for deg som har høye krav til kompetanseutvikling og etterutdanning