Hopp til innhold
Sticos logo
Logg inn
Nettkurs

Tilbakegående avgiftsoppgjør

Nylig registrert i Mva-registeret? Dette kurset gir deg en oversiktlig gjennomgang av fradragsmulighetene på anskaffelser kjøpt før registreringen.

Nettkurs
meta-hours
1 timer

Dette lærer du

Virksomheter som blir registrert i Merverdiavgiftsregisteret kan kreve fradrag for inngående merverdiavgift på anskaffelser som er foretatt før registreringstidspunktet. Dette kalles et tilbakegående avgiftsoppgjør. Typisk gjelder dette fradrag for merverdiavgift på kostnader en virksomhet har i oppstarten. I kurset gjennomgås vilkårene for tilbakegående avgiftsoppgjør, hvilke anskaffelser som omfattes av ordningen, hvor langt tilbake i tid fradragsretten gjelder, og hvordan kravet fremmes. Videre omtales noen spesielle forhold vedrørende fellesregistrering, forhåndsregistrering og endringer i merverdiavgiftsloven. Reglene om tilbakegående avgiftsoppgjør for frivillig registrerte utleiere av bygg og anlegg blir ikke behandlet i dette kurset. Dette behandles i kurset "Frivillig registrering ved utleie av eiendom".

  • Vilkår
  • Hvilke anskaffelser omfattes
  • Hvordan framsettes kravet
  • Spørsmål og svar
  • Spesielle forhold
  • Avslutning

Etterutdanning

Regnskapsfører

Skatte- og avgiftsrett 1 time

Revisor

Skatte- og avgiftsrett 1 time

Nettkurs

Nettkursene er interaktive kurs med en variasjon av tekst, video og spørsmål underveis. Dette gjør kurset engasjerende og gir deg god læringseffekt. Kurset kan gjennomføres på både PC, nettbrett og mobil. Kursbevis lagres automatisk i kursplattformen.

Kursholder

Beate Rognes

Lurer du på noe? Kontakt oss.

Pris:
1 990 kr
ekskl. mva.
Kurs­abonnement:
Inkludert
Med kursabonnement kan du ta så mange kurs du vil til fast lav pris pr. måned.
Allerede abonnement? Logg inn

Trenger du flere kurs?

Med et kursabonnement har du fri tilgang til hele kurskatalogen og kan enkelt holde oversikt over alle etterutdanningstimene dine. Et prisgunstig alternativ for deg som har høye krav til kompetanseutvikling og etterutdanning