Hopp til innhold
Sticos logo
Logg inn
Nettkurs

Merverdiavgift - kjøp av fjernleverbare tjenester fra utlandet

I dette kurset vil du få innsikt i reglene for omvendt avgiftsplikt, noe som er svært relevant for deg som kjøper tjenester utenfor Norges grenser.

Nettkurs
meta-hours
1.5 timer

Dette lærer du

Merverdiavgiftsreglene ved kjøp av fjernleverbare tjenester fra utlandet er tema for kurset. Når næringsdrivende og offentlige institusjoner kjøper fjernleverbare tjenester fra utlandet, skal kjøperen rapportere og betale utgående merverdiavgift. For at det skal oppstå plikt til omvendt avgiftsberegning for kjøper er det visse vilkår som må være oppfylt. I kurset vil du få en gjennomgang av disse vilkårene, samt informasjon om hvordan innførselsmerverdiavgiften skal beregnes og rapporteres. Omvendt avgiftsplikt for kjøper oppstår blant annet ved kjøp av advokattjenester fra utlandet, og ved kjøp av elektroniske tjenester fra utlandet. Disse eksemplene blir gjennomgått i kurset.

  • Kjøp av fjernleverbare tjenester fra utlandet
  • Omvendt avgiftsplikt
  • Fjernleverbare tjenester
  • Når skal kjøper beregne innførselsavgift?
  • Beregning og innrapportering
  • Fradrag for innførselsmerverdiavgift
  • Kjøp av advokattjenester fra utlandet
  • Kjøp av elektroniske tjenester fra utlandet

Etterutdanning

Regnskapsfører

Skatte- og avgiftsrett 1.5 timer

Revisor

Skatte- og avgiftsrett 1.5 timer

Nettkurs

Nettkursene er interaktive kurs med en variasjon av tekst, video og spørsmål underveis. Dette gjør kurset engasjerende og gir deg god læringseffekt. Kurset kan gjennomføres på både PC, nettbrett og mobil. Kursbevis lagres automatisk i kursplattformen.

Kursholder

Beate Rognes

Lurer du på noe? Kontakt oss.

Pris:
2 190 kr
ekskl. mva.
Kurs­abonnement:
Inkludert
Med kursabonnement kan du ta så mange kurs du vil til fast lav pris pr. måned.
Allerede abonnement? Logg inn

Trenger du flere kurs?

Med et kursabonnement har du fri tilgang til hele kurskatalogen og kan enkelt holde oversikt over alle etterutdanningstimene dine. Et prisgunstig alternativ for deg som har høye krav til kompetanseutvikling og etterutdanning