Hopp til innhold
Nettkurs

Regnskapsanalyse og finansielle nøkkeltall

I dette kurset ser vi på grunnleggende regnskapsanalyse, med fokus på finansielle nøkkeltall og sammenhengen mot regnskapet.

Nettkurs
meta-hours
1.5 timer

Dette lærer du

Regnskapsanalyse er å gjøre en vurdering av den finansielle stillingen og utviklingen til et selskap. En slik analyse er relevant for å se på selskapets utvikling over tid eller for å sammenligne mot andre selskap. Ettersom det tas utgangspunkt i regnskapet, er det viktig å være klar over hvilke regnskapsregler som ligger til grunn. I enkelte tilfeller kan det være forskjell mellom bokført og virkelig verdi. En regnskapsanalyse kan gjennomføres ved å se på finansielle nøkkeltall. I dette kurset lærer du blant annet om finansielle nøkkeltall for rentabilitet (lønnsomhet), likviditet og soliditet og finansiering. Du får også vite hvorfor en kontantstrøm er relevant når man gjennomfører en regnskapsanalyse. Kurset er lagt opp med en gjennomgang av et case.

  • Formål med regnskapsanalyse
  • Regnskapsteori
  • Finansielle nøkkeltall
  • Kontantstrømoppstilling

Etterutdanning

Regnskapsfører

Finansregnskap 1.5 timer

Revisor

Verdsettelse og analyse 1.5 timer

Nettkurs

Nettkursene er interaktive kurs med en variasjon av tekst, video og spørsmål underveis. Dette gjør kurset engasjerende og gir deg god læringseffekt. Kurset kan gjennomføres på både PC, nettbrett og mobil. Kursbevis lagres automatisk i kursplattformen.

Kursholder

Tor Magnus Olsen

Lurer du på noe? Kontakt oss.

Pris:
2 190 kr
ekskl. mva.
Kurs­abonnement:
Inkludert
Med kursabonnement kan du ta så mange kurs du vil til fast lav pris pr. måned.
Allerede abonnement? Logg inn

Trenger du flere kurs?

Med et kursabonnement har du fri tilgang til hele kurskatalogen og kan enkelt holde oversikt over alle etterutdanningstimene dine. Et prisgunstig alternativ for deg som har høye krav til kompetanseutvikling og etterutdanning