Hopp til innhold
Sticos logo
Logg inn
Nettkurs

Utenlandske pendlere

I dette kurset ser vi på pendling fra utlandet, både i forhold til fradragsretten og arbeidsgivers dekning av merutgifter.

Nettkurs
meta-hours
3 timer

Dette lærer du

En person som har bostedsadresse og normalt bor i et annet land, men som pendler mellom dette hjemmet og en norsk bolig, har i utgangspunktet krav på fradrag mer merutgifter til kost, losji og besøksreiser til hjemmet. Dette gjelder når vedkommende, av hensyn til sitt arbeid, må bo i Norge. Gjennom dette kurset vil du få bedre innsikt i hvilke utgifter som er fradragsberettiget og hvilke utgifter arbeidsgiver kan dekke skattefritt. Skattefri dekning er bare aktuelt dersom ytelsene er gitt innenfor visse beløpsgrenser og kun for personer som har ordinær beskatning. Dekker arbeidsgiver utgifter for arbeidstakere som er med i kildeskatteordningen, vil dekningen bli fullt ut skattepliktig.

  • Pendling fra utlandet
  • Fradragsrett for utenlandsk pendler
  • Arbeidsgivers dekning av merutgifter for utenlandsk pendler
  • Innrapportering (både med og uten kildeskattekort)
  • Praktiske eksempler ved pendling fra utlandet

Etterutdanning

Regnskapsfører

Skatte- og avgiftsrett 3 timer

Revisor

Skatte- og avgiftsrett 3 timer

Nettkurs

Nettkursene er interaktive kurs med en variasjon av tekst, video og spørsmål underveis. Dette gjør kurset engasjerende og gir deg god læringseffekt. Kurset kan gjennomføres på både PC, nettbrett og mobil. Kursbevis lagres automatisk i kursplattformen.

Kursholdere

Marianne Lund
Terje Brovold

Lurer du på noe? Kontakt oss.

Pris:
2 690 kr
ekskl. mva.
Kurs­abonnement:
Inkludert
Med kursabonnement kan du ta så mange kurs du vil til fast lav pris pr. måned.
Allerede abonnement? Logg inn

Trenger du flere kurs?

Med et kursabonnement har du fri tilgang til hele kurskatalogen og kan enkelt holde oversikt over alle etterutdanningstimene dine. Et prisgunstig alternativ for deg som har høye krav til kompetanseutvikling og etterutdanning