Hopp til innhold
Sticos logo
Logg inn
Nettkurs

Grunnleggende regnskap - dokumentasjon, bokføring og avstemming

Kurset gir en grundig innføring i krav til bilag, kontoplanen, de mest brukte mva.kodene og gode rutiner for avstemming og dokumentasjon av balansen.

Nettkurs
meta-hours
3 timer

Dette lærer du

I dette kurset får du innsikt i hvilke krav regelverket stiller til de ulike typer bilagsdokumentasjon i regnskapet, samt oversikt over oppbyggingen og innholdet i kontoplanen. Vi vil se på de mest brukte merverdiavgiftskodene i bokføringen, samt vise hvordan de automatisk genererte posteringene rundt disse fungerer. Vi vil også ta for oss utvalgte avstemminger som er viktig for å ha kontroll på regnskapet. Vi viser eksempler i kurset ved bruk av regnskapssystemet Tripletex og Sticos avstemming. Dette er kurs to av serien Grunnleggende regnskap, men kurset krever ikke at du har tatt del én for å kunne dra nytte og forstå innholdet. Om du ikke har noen kompetanse om regnskap fra før, så anbefaler vi deg å ta kurset Grunnleggende regnskap - formål og sammenhenger i regnskapet først.

  • Gjennomgang av kravene til bilagene i regnskapet. Vi går gjennom salgsdokumentasjon, kjøpsdokumentasjon, betalingstransaksjoner og diverse bilag.
  • Forstå hvordan de blir oppdatert i regnskapet og hvordan du finner tilbake til bilaget
  • Formålet med og oppbyggingen av kontoplanen
  • Forstå hvordan du skal bruke kontoplanen når du fører et regnskap
  • Gjennomgang av de mest brukte merverdiavgiftskodene og hvordan disse styrer regnskapsføringen og mva-meldingen
  • Forstå hvorfor det er viktig å avstemme balansen
  • Hvordan lage gode rutiner for avstemming og dokumentasjon av balansen

Etterutdanning

Regnskapsfører

Finansregnskap 1 time

Revisor

Finansregnskap 1 time

Nettkurs

Nettkursene er interaktive kurs med en variasjon av tekst, video og spørsmål underveis. Dette gjør kurset engasjerende og gir deg god læringseffekt. Kurset kan gjennomføres på både PC, nettbrett og mobil. Kursbevis lagres automatisk i kursplattformen.

Kursholdere


Anita Rognes

Lurer du på noe? Kontakt oss.

Pris:
2 690 kr
ekskl. mva.
Kurs­abonnement:
Inkludert
Med kursabonnement kan du ta så mange kurs du vil til fast lav pris pr. måned.
Allerede abonnement? Logg inn

Trenger du flere kurs?

Med et kursabonnement har du fri tilgang til hele kurskatalogen og kan enkelt holde oversikt over alle etterutdanningstimene dine. Et prisgunstig alternativ for deg som har høye krav til kompetanseutvikling og etterutdanning