Hopp til innhold
Nettkurs

Bærekraft og åpenhetsloven - En gratis podcastserie av Sticos

Vi ønsker å gjøre bærekraft håndgripelig. Derfor har vi invitert inn ulike bedrifter i vårt studio som aktivt har tatt tak i bærekraft i egen virksomhet.

Nettkurs
meta-hours
2.5 timer

Bærekraft kan oppleves som et ullent begrep og det er nok mange der ute som fortsatt er litt usikker på hva det egentlig vil si å ta bærekraftige grep i egen bedrift. Dette vil vi gjøre noe med. I denne podcastserien tar vi en prat med folk fra ulike bransjer som jobber aktivt med bærekraft i egen virksomhet. I hver episode vil du få god innsikt i ulike aspekter av bærekraftig arbeid og drift.


Episode 1 

Bærekraft + Revisor = sant


I samarbeid med PwC har vi fokus på hvordan revisor griper an bærekraftsarbeidet. Først om hvordan PwC har tatt tak i bærekraft i egen virksomhet, så hører vi om hvordan de bistår næringslivet med å nå vårt felles mål om reduksjon av klimapåvirkning.


Episode 2 

Historien om Norsk Kylling AS - bærekraft er lønnsomt


I samarbeid med Thamsklyngen og Norsk Kylling AS får vi høre historien fra da Norsk Kylling AS foretok reisen med å endre hele sin verdikjede i grønn og sirkulær retning. Her får du høre om hvilke forutsetninger som må være på plass for å lykkes, og om hvordan bærekraft kan være lønnsomt. 


Episode 3 

Bærekraft i norsk oppdrett 


I samarbeid med Scale Aquaculture AS tok vi for oss utfordringene mht bærekraft innen oppdrettsbransjen. Selskapet arbeider aktivt for å bidra til løsninger som både løser problemene og er sirkulære, til det beste for samfunnet og for egne forretningsmuligheter. 


Episode 4 

Bakgrunnen for at Norge innførte Åpenhetsloven


I samarbeid med Etisk Handel Norge omhandler vi bakgrunnen for at Norge har innført åpenhetsloven, og hvordan den er tenkt å virke. Vi behandler prosessen med å gjøre en aktsomhetsvurdering og hvorfor det er så viktig at  virksomhetene rapporterer åpent om sine vurderinger og tiltak.Lurer du på noe? Kontakt oss.

Pris:
0 kr
ekskl. mva.
Kurs­abonnement:
Inkludert
Med kursabonnement kan du ta så mange kurs du vil til fast lav pris pr. måned.
Allerede abonnement? Logg inn

Trenger du flere kurs?

Med et kursabonnement har du fri tilgang til hele kurskatalogen og kan enkelt holde oversikt over alle etterutdanningstimene dine. Et prisgunstig alternativ for deg som har høye krav til kompetanseutvikling og etterutdanning