Hopp til innhold
Sticos logo
Logg inn
Nettkurs

Forholdsmessig fradrag for merverdiavgift

Vet du hvordan du skal fordele merverdiavgiften ved felleskanskaffelser? I dette kurset vil du få god innsikt i de ulike fordelingsprinsippene.

Nettkurs
meta-hours
2 timer

Dette lærer du

Virksomheter som driver både avgiftspliktig virksomhet og virksomhet som er unntatt fra merverdiavgiftsplikt, har rett til forholdsmessig fradrag for merverdiavgift på fellesanskaffelser. Det samme gjelder for virksomheter som kun har avgiftspliktig omsetning, men hvor anskaffelsen også skal brukes til formål som ikke gir rett til fradrag for merverdiavgift. I dette kurset gjennomgår vi reglene for forholdsmessig fradrag for merverdiavgift. Du vil få kunnskap om hvilke anskaffelser som anses som fellesanskaffelser, og hvordan merverdiavgiften skal fordeles. Kurset er lagt opp med praktiske eksempler som blir gjennomgått.

  • Forholdsmessig fradrag for merverdiavgift
  • Hva er fellesanskaffelser?
  • Fordelingsprinsipper
  • Nærmere om fordeling etter areal
  • Nærmere om fordeling etter omsetning
  • Ubetydelighetsregelen

Etterutdanning

Regnskapsfører

Skatte- og avgiftsrett 2 timer

Revisor

Skatte- og avgiftsrett 2 timer

Nettkurs

Nettkursene er interaktive kurs med en variasjon av tekst, video og spørsmål underveis. Dette gjør kurset engasjerende og gir deg god læringseffekt. Kurset kan gjennomføres på både PC, nettbrett og mobil. Kursbevis lagres automatisk i kursplattformen.

Kursholder

Beate Rognes

Lurer du på noe? Kontakt oss.

Pris:
2 390 kr
ekskl. mva.
Kurs­abonnement:
Inkludert
Med kursabonnement kan du ta så mange kurs du vil til fast lav pris pr. måned.
Allerede abonnement? Logg inn

Trenger du flere kurs?

Med et kursabonnement har du fri tilgang til hele kurskatalogen og kan enkelt holde oversikt over alle etterutdanningstimene dine. Et prisgunstig alternativ for deg som har høye krav til kompetanseutvikling og etterutdanning