Hopp til innhold
Sticos logo
Logg inn
Nettkurs

Ny kompensasjonsmelding 2023

I dette kurset går vi gjennom hvordan du leverer kompensasjonsmeldingen på skatteetatens nettsider, og en gjennomgang av SAF-T mva-koder og innlevering.

Nettkurs
meta-hours
1 timer

Dette lærer du

Ny kompensasjonsmelding for merverdiavgift lanseres januar 2023. Den nye meldingen erstatter skjema RF-0009 i Altinn. Kompensasjonsmelding kan leveres av kommuner og fylkeskommuner, samt visse typer private virksomheter som produserer helse- og omsorgstjenester, undervisningstjenester eller sosiale tjenester som (fylkes)kommunen er pålagt å utføre ved lov. Virksomheter som omfattes av ordningen kan få tilbakebetalt merverdiavgift for kjøp av varer og tjenester ved å sende inn skattemelding for mva-kompensasjon. Kompensasjonsmeldingen skal leveres på nytt format fra og med første termin 2023. I kurset vil du få en gjennomgang av den nye løsningen. Vi ser også på den nye meldingen for omvendt avgiftsplikt som gjelder fra 2023. Offentlige virksomheter og næringsdrivende som ikke er registrert i Merverdiavgiftsregisteret, og som kjøper fjernleverbare tjenester fra utlandet er pliktig til å levere meldingen.

  • Hvem kan kreve kompensasjon?
  • Innrapportering
  • SAF-T mva-koder
  • Hva er nytt?
  • Innlevering
  • Ny melding for omvendt avgiftsplikt

Etterutdanning

Regnskapsfører

Skatte- og avgiftsrett 1 time

Revisor

Skatte- og avgiftsrett 1 time

Nettkurs

Nettkursene er interaktive kurs med en variasjon av tekst, video og spørsmål underveis. Dette gjør kurset engasjerende og gir deg god læringseffekt. Kurset kan gjennomføres på både PC, nettbrett og mobil. Kursbevis lagres automatisk i kursplattformen.

Kursholder

Beate Rognes

Lurer du på noe? Kontakt oss.

Pris:
1 990 kr
ekskl. mva.
Kurs­abonnement:
Inkludert
Med kursabonnement kan du ta så mange kurs du vil til fast lav pris pr. måned.
Allerede abonnement? Logg inn

Trenger du flere kurs?

Med et kursabonnement har du fri tilgang til hele kurskatalogen og kan enkelt holde oversikt over alle etterutdanningstimene dine. Et prisgunstig alternativ for deg som har høye krav til kompetanseutvikling og etterutdanning