Hopp til innhold
Sticos logo
Logg inn

Vi jobber med nyskaping hver eneste dag

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen er mer enn ett år gammel og innholdet kan være utdatert.

Systemutviklere er svært ettertraktet i arbeidsmarkedet. - Det var enkelt å velge Sticos, forteller Per-Kristian Emdal Holltrø.

Per-Kristian Emdal Holltrø satt på forelesning ved Universitet i Stavanger da han fikk tilbud om å komme på jobbintervju hos Sticos i Trondheim. Det førte han rett fra skolebenken til ett av Trondheims største inhouse-utviklermiljø.

- Som dataingeniør har jeg mange jobbmuligheter. Derfor var det viktig for meg å finne en arbeidsgiver hvor jeg kan utvikle meg faglig, få spennende utfordringer og som har et godt arbeidsmiljø. Og alt dette finner jeg i Sticos, sier han.

SE HER: Nå har vi to ledige stillinger som systemutvikler i Sticos

Free Friday og smidige prosesser

Sticos har de siste tre årene hatt en voldsom vekst i den digitale satsingen. I 2015 var det 15 systemutviklere i bedriften. I dag jobber 41 systemutviklere kontinuerlig med å skape gode brukeropplevelser i produkter med høy kvalitet. 30 av disse jobber på Lade i Trondheim, mens 11 utviklere jobber fra Polen og Bosnia.

Sticos lykkes med innovasjon i organisasjonen gjennom tett samarbeid på tvers av avdelingene og med stort fokus på smidig utvikling i bedriften.

- Det er veldig viktig for oss å hele tiden ha evnen til å snu oss rundt og skape ny verdi for kunden. Med stor involvering av de ansatte jobber vi dynamisk og skaper hyppige leveranser. På den måten har vi kontinuerlig fokus på forbedring, forklarer Fredrik Aakvik som er avdelingsleder for systemutviklerne.

For å ivareta kreativiteten og involvering av den enkelte medarbeider har bedriften innført konseptet «Free Friday» annenhver uke. Fredag etter hver sprint får medarbeiderne bruke arbeidsdagen slik de selv ønsker for å komme opp med ideer eller teste ut forslag til nye løsninger.

Sticos kjører også såkalte «hackathons» flere ganger årlig, hvor systemutviklerne gruppevis jobber intensivt med ideutvikling over flere dager. Ideene presenteres og kodes, og det beste forslaget realiseres.

AI i praksis

Sticos satser deriblant mye på kunstig intelligens, og har fått stor nasjonal oppmerksomhet for HR-assistenten @else som ble lansert i 2017.

I 2018 kom Sticos med chatboten SpørKOSTRA for å bistå offentlige ansatte som konterer inngående faktura. Og nå i 2023 utforsker Sticos hvordan large language models som ChatGPT kan utnyttes til å skape enda mer brukervennlige løsninger for kundene i fremtiden.

- Det er ikke bare snakk om kunstig intelligens i Sticos. Vi jobber faktisk med slik nyskaping hver eneste dag, og det er motiverende, sier Per-Kristian Emdal Holltrø.

- Kanonbra arbeidsmiljø

Kåsmo har flere års erfaring som systemutvikler fra både privat og offentlig sektor. For ham var det arbeidsmiljøet i Sticos som var utslagsgivende for at han valgte bedriften.

- Jeg vurderte jobbtilbud fra flere bedrifter i Trondheim, men Sticos utmerket seg når det gjelder fokuset bedriften har på den enkelte medarbeider. Arbeidsmiljøet er kanonbra. Jeg blir godt ivaretatt og det er god stemning. I tillegg kommer en rekke gode ordninger, sier han.

Sticos tilbyr ansatte blant annet gode forsikringsordninger, fleksitid og mulighet for hjemmekontor, treningsrom og bedriftsidrettslag. Du slipper også å ha med deg matpakke.

- Vi har stor tro på at fornøyde medarbeidere fører til fornøyde kunder. Folk som trives presterer gjerne litt bedre, sier HR-sjef Erik Jullumstrø i Sticos.

-  Jeg gleder meg hvert fall til å komme hit hver morgen, legger Emdal Holltrø til.

Hold deg oppdatert på relevant fagstoff

Våre nyhetsbrev inneholder aktueltsaker, produktinformasjon, invitasjoner til relevante kurs, seminarer og frokostmøter, samt gode råd og tips.