Hopp til innhold
Sticos logo
Logg inn

Elektronisk signering er sidestilt med fysisk signatur

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen er mer enn ett år gammel og innholdet kan være utdatert.

I disse koronatider er det viktig å redusere smitterisiko ved å begrense fysiske møter. Et effektivt virkemiddel for å gjennomføre styremøter og generalforsamlinger uten fysisk kontakt er å benytte elektronisk signering av protokoller og årsregnskap. Les mer om hvordan du som kunde hos Sticos har mulighet for å benytte e-signering.

Selskapslovgivningen gir i mange tilfeller mulighet til å gjennomføre slike møter uten fysisk å møtes. I tillegg har regjeringen vedtatt en rekke unntak fra krav til fysiske møter. Disse kan du lese mer om i artikkelen Korona: Styremøter og generalforsamling uten fysisk møte.  

Effektivisering eller smitteforebygging? 

–  Ja takk, begge deler. Med elektronisk signering slipper du å sende dokumenter «på sirk» for å samle inn signaturer fra f.eks. styremedlemmer og aksjonærer som er lokalisert på flere steder. Dette er både smitteforebyggende og effektivt, sier Sticos-rådgiver Brynhild Bakken Kvernmo. 

Elektronisk signatur i Sticos  

- Sticos tilbyr elektronisk signering i løsningene Sticos Proff og Sticos Oversikt.  Elektronisk signatur ved bruk av våre systemer er like gyldig og juridisk bindende som avtaler og dokumenter med fysisk signatur, forteller Bakken Kvernmo.   

Elektronisk signering i Sticos Proff 

I Sticos Proff kan du enkelt sende styreprotokoller eller generalforsamlingsprotokoller produsert i en av våre mange veivisere til elektronisk signering. Du kan også laste opp og sende egne dokumenter, det være seg årsregnskap, avtaler og protokoller som krever signatur. Med et tastetrykk sender du en link på e-post eller sms til den/de som skal signere, og ved hjelp av sikker identifisering med Bank-ID kan styremedlemmer, aksjeeiere og andre som skal signere gjøre dette uten å utsette seg selv eller andre for smitterisiko. Du har full oversikt over hvem som har signert, og hvilke signaturer som mangler. 

Sticos Proff er spesielt tilpasset regnskapsførere og revisorer i forbindelse med rådgivning. Det passer også for andre med ansvar for f.eks. selskapsrettslige prosesser i aksjeselskap. Les mer om Sticos Proff her 

Covid-19 har store konsekvenser for mange bedrifter. Sticos ønsker å bidra ved å gi deg GRATIS tilgang til Sticos Oppslag i 30 dager. Sticos Oppslag gir deg svar på problemstillinger knyttet til lovverket, og har i tillegg gratis tilgang til våre fageksperter.

Elektronisk signering i Sticos Oversikt 

I vårt oppdragsstyringsverktøy Sticos Oversikt har du, på samme måte som i Sticos Proff, muligheten til å signere oppdragsavtaler eller andre avtaler, årsregnskap og protokoller elektronisk. Les mer om Sticos Oversikt her 

- Det er tilstrekkelig at du har abonnement på et av våre produkter som tilbyr elektronisk signering. Den som skal signere behøver ingen lisenser, sier Sticos-rådgiveren avslutningsvis. 

 

Få aktuelle nyheter innen personal, regnskap, økonomi og personvern. Følg Sticos på FacebookLinkedIn og meld deg på vårt nyhetsbrev

 

Hold deg oppdatert på relevant fagstoff

Våre nyhetsbrev inneholder aktueltsaker, produktinformasjon, invitasjoner til relevante kurs, seminarer og frokostmøter, samt gode råd og tips.