Hopp til innhold

Særskilt pensjonistlønnssats videreføres til 1. juli 2023

- rådgiver i Sticos

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen er mer enn ett år gammel og innholdet kan være utdatert.

Den midlertidige ordningen med en særskilt pensjonistlønnssats for arbeid med TISK-tiltak og vaksinering, og for arbeid med flyktninger fra Ukraina, blir nå forlenget ut juni 2023.

Ordning for særskilt bemanningsbehov

Som en følge av TISK-tiltak og vaksinering, og for arbeid med flyktninger fra Ukraina, er det innført en midlertidig ordning med en særskilt pensjonistlønnssats, for å kunne rekruttere nødvendig personell. Den særskilte pensjonistlønnssatsen har en timelønn på kr 300, og gir ikke avkorting på alderspensjon eller AFP. 

Ordningen varte i utgangspunktet ut 2022, men etter anmodning fra KS til Arbeids- og inkluderingsdepartementet er ordningen forlenget til 1. juli 2023.

Les mer i Sticos Oppslag Kommune om Engasjement på pensjonistvilkår her. Har du ikke tilgang til Sticos Oppslag, kan du prøve gratis i 7 dager ved å registrere deg her. 

Engasjement på pensjonistvilkår, en del av pensjonsordningen

Kommunal sektor har en fast ordning for pensjonister som ønsker å arbeide i engasjement, uten at lønnen gir avkorting på alderspensjon og AFP. Denne ordningen er en del av SGS 2020 Pensjonsordninger. Timelønnen reguleres 1. januar hvert år. 

Få aktuelle nyheter innen personal, regnskap, økonomi og personvern. Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Sticos på Facebook og LinkedIn 

Hold deg oppdatert på relevant fagstoff

Våre nyhetsbrev inneholder aktueltsaker, produktinformasjon, invitasjoner til relevante kurs, seminarer og frokostmøter, samt gode råd og tips.